Jiménez: "Intelligentie is de sleutel"

Niet het kenmerkende aanvalsspel van Sevilla maar intelligent optreden moet de club vanavond langs Fenerbahçe leiden. Dat zei de coach van de Spanjaarden, Manolo Jiménez.

In Istanbul eindigde het duel in 3-2 voor de Turken, hetgeen ervoor zorgt dat de UEFA Cup-houder vol aan de bak moet in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuan. Volgens Jiménez is slim handelen de sleutel in de tweestrijd. "We moeten intelligent zijn, omdat onze tegenstanders zich ook willen kwalificeren", zegt de oefenmeester. "We zullen aanvallend spelen, maar we moeten erop letten geen fouten te maken in de omschakeling, anders worden we slachtoffer van onze eigen euforie."

De recente historie spreekt in het voordeel van Sevilla, dat zich als ware knockout-specialist ontpopte in de voorgaande twee edities van de UEFA Cup en de Spaanse Copa del Rey. Bovendien werden thuiswedstrijden in de Champions League altijd gewonnen. "We moeten harder werken omdat we een achterstand moeten goedmaken. Als we door gaan, zal dat niet alleen fantastisch zijn voor de club maar ook voor de stad en het Spaanse voetbal."