Wielerbonden kiezen kant van UCI

Het grootste gedeelte van de Europese wielerbonden heeft de kant van de UCI gekozen in het conflict van de internationale wielerbond met de ASO.

De wielerbonden willen niet dat de Franse bond meewerkt aan de organisatie van Parijs-Nice. Bij een vergadering in Griekenland, waar ook UCI-voorzitter Pat McQuaid aanwezig was, werd de UCI gevraagd om de ProTour anders te gaan organiseren. De ProTour is de oorzaak van het conflict tussen de UCI en de organisatoren van de grote wedstrijden, zoals ASO.

Omdat de UCI eist dat alle achttien ProTour-ploegen mogen deelnemen aan ProTour-wedstrijden verdwenen koersen van de ASO (waaronder Parijs-Nice, Parijs-Roubaix en de Tour de France) van de ProTour-kalender. Dit gebeurde ook met wedstrijden van de RCS (Giro d'Italia) en Unipublic (Vuelta). Deze organisaties steunen de ASO.

Diverse wedstrijden van deze organisatoren werden nog erkend door de UCI, maar Parijs-Nice niet. Daarom wil de Franse bond op verzoek van ASO de wedstrijd op de nationale kalender plaatsen, waardoor de rittenkoers de UCI-regels ontwijkt.