Uitslagen Spanje speelronde 26

Real Madrid heeft na twee weken op rij punten in te leveren weer eens gewonnen. FC Barcelona verloor zaterdag de topper bij Club Atlético de Madrid met 4-2.

Real Madrid, zonder de nog altijd geblesseerde Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder, reisde af naar Huelva voor de wedstrijd met Recreativo. Na een kwartier nam Recre de leiding door een goal van Caceres. Vijftien minuten later maakte Raúl gelijk, nadat Royston Drenthe hem om zijn wenken bediende. De tweede helft was een rode. Eerst moest Beto naar de kant na een handgemeen met Heinze, terwijl Sergio Ramos even later zijn tweede geel ontving. Vervolgens kwam de thuisclub op negen man toen Quique Álvarez Arjen Robben uit de wedstrijd schopte. Robinho nam vervolgens het heft in handen en scoorde twee zeer mooie goals. Ook de laatste goal mocht er zijn. In blessuretijd knalde Carlos Martins een vrije trap langs Iker Casillas: 2-3.

Nadat Valencia goed terug leek te komen enkele weken geleden, volgen nu weer mindere resultaten. Na twee gelijke spelen op rij werd er nu verloren bij RCD Espanyol. De gevierde man in Barcelona was Luis García. De Spaanse aanvaller scoorde al na vier minuten de openingstreffer. Na een overtreding van David Silva zorgde hij in de tweede helft vanaf de stip voor de beslissing. Valencia kon voetballend geen vuist maken, maar incasseerde wel een hoop kaarten. Acht gele kaarten en een rode voor Hedwiges Maduro was het resultaat.

Deportivo deed zeer goede zaken door Sevilla te verslaan. Frédéric Kanouté opende nog wel de score, maar Wilhelmsson en Lafita hielden de drie punten in Riazor. Getafe liet het liggen tegen Mallorca. Het kwam al snel 2-1 voor, en kwam na een half uur met een man meer te staan. Toen Ramis met een eigen goal voor de 3-1 zorgde leek de buit binnen. Toch zou Mallorca het recht trekken door onder meer een goal van diezelfde Ramis: 3-3. Levante probeert langzaam maar zeker uit het dal te kruipen. Ook dit weekend werd er weer gewonnen, wederom door een treffer van Mustapha Riga. Het werd uiteindelijk 2-1 tegen Real Zaragoza.