Ajax schorst Maarten Fontein

Ajax heeft algemeen directeur Maarten Fontein met onmiddellijke ingang geschorst. Bovendien heeft de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers de ontslagprocedure in gang gezet. Aanleiding hiervoor is het rapport van de commissie Coronel, dat enkele weken geleden naar buiten kwam.

Tevens werd besloten om Fontein per direct te schorsen. Dit houdt in dat de preses met onmiddellijke ingang al zijn werkzaamheden voor Ajax moet staken. Ook heeft hij geen enkele bevoegdheid meer om de Amsterdamse club te vertegenwoordigen.

In het rapport van de commissie Coronel wordt het functioneren van Fontein afgekraakt. Op commercieel vlak wist de preses namelijk wel vooruitgang te boeken, maar men verweet hem dat hij helemaal niets met voetbal had. In een verklaring heeft de Raad van Commissarissen laten weten dat de afgelopen weken een aantal keer geprobeerd is om een akkoord met Fontein te bereiken. Dit is uiteindelijk niet gelukt.

Het in gang zetten van de ontslagprocedure is de eerste stap om het vertrek van Fontein te bewerkstelligen. In afwachting van de ontwikkelingen zal Ajax voorlopig nog geen verdere toelichting geven. Men verwacht wel dat er op korte termijn duidelijkheid zal worden gegeven over de tijdelijke invulling van de functie algemeen directeur.