Uitslag Atlético Madrid - Barcelona

De topper tussen Club Atlético de Madrid en FC Barcelona is vandaag in Madrileens voordeel beslist. De thuisclub won het duel met duidelijke cijfers: 4-2.

De ploeg van Frank Rijkaard liep de afgelopen weken flink in op rivaal Real Madrid. De koploper won dit weekend wel, waardoor het gat wederom vijf punten bedraagt. Bij Atlético kwam Barça nog wel op voorsprong, middels een prachtige treffer van Ronaldinho. De Braziliaan, die weer in de basiself mocht beginnen, versloeg doelman Abbiati met een omhaal. Even later zorgde Sergio Agüero met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker. Nog voor rust nam Atleti zelfs de leiding, toen Maxi Rodríguez koelbloedig afrondde.

Carles Puyol, bij de eerste tegentreffer al de geplaagde man, eiste nog een negatieve hoofdrol op na een uur spelen. Zijn overtreding op Agüero werd bestraft met een strafschop, die door Diego Forlán werd binnengeknald. De slordigheidjes van Barcelona werden tien minuten laten helemaal afgestraft, toen Agüero geheel vrijgelaten voor de 4-1 mocht aantekenen. Vlak na de aftrap deden de Catalanen door een rebound van Samuel Eto'o nog wel iets terug, maar het verlies zou niet voorkomen worden.

Club Atlético de Madrid - FC Barcelona 4-2
30' Ronaldinho 0-1
38' Sergio Agüero 1-1
41' Maxi Rodríguez 2-1
62' Diego Forlán (Pen) 3-1
71' Sergio Agüero 4-1
73' Samuel Eto'o 4-2

Submitter:  Bron: FOK!sport