Feyenoord druk met zoektocht trainer

Feyenoord is druk bezig een profielschets voor een nieuwe trainer te maken. De huidige trainer Bert van Marwijk gaat namelijk zo goed als zeker naar Oranje.

Technisch directeur Peter Bosz geeft aan dat er naar een andere trainer gezocht wordt dan vorig seizoen. Vooral Martin Jol, Gertjan Verbeek en Ron Jans zouden hoog op het verlanglijstje van de Rotterdammers staan. "De huidige situatie is compleet anders dan die in april vorig jaar, toen Erwin Koeman vertrok. Toen hadden we een trainer nodig die onder grote druk voor verandering kon zorgen, omdat we er extreem slecht voorstonden. Nu stáát er een elftal, waaraan verder moet worden gebouwd. Dat vraagt een ander type, met op sommige vlakken andere eigenschappen," aldus Bosz.

Mocht de KNVB Van Marwijk overnemen zal daar een kleine vergoeding voor betaald moeten worden door een clausule in het contract van de coach. Bosz laat verder weten te willen dat de oefenmeester blijft, maar niet te gaan zeuren om zijn eventuele vertrek. "We hebben naar hem toe aangegeven dat we hopen dat hij blijft. We waren er afgelopen zomer zelf bij toen het contract van Bert werd opgesteld. Die clausule was één van Berts eisen. Dan moet je daar achteraf niet moeilijk over doen."

Peter Bosz zegt verder nog met niemand gesproken te hebben: "Pas toen we afgelopen week een telefoontje kregen van de KNVB, zijn we concreet na gaan denken over een opvolger. Het gerucht dat we al met iemand hebben gesproken is regelrechte onzin."