Egypte opnieuw in finale Afrika Cup


Kameroen treft zondag in de finale om de Afrika Cup titelhouder Egypte. In een enerverend duel werd favoriet Ivoorkust met maar liefst 4-1 verslagen. Zaki was de grote man aan Egyptische zijde, hij scoorde tweemaal.

Egypte kwam vroeg op voorsprong door een van richting veranderd schot van Fathy. Vervolgens was het de beurt aan Ivoorkust, maar ze wisten niet door de defensie van Egypte te drukken. De Egyptenaren zetten er beheerst positie spel tegenover, wat leidde tot een open duel met kans over en weer.

In de tweede helft was het opnieuw Egypte dat wist te scoren. Uit een hoekschop wist Zaki met een onverwachte kopbal de 2-0 binnen te werken. Niet veel later zorgde Keita met een mooie pegel voor de aansluitingstreffer. Nog geen drie minuten later was de marge weer twee in het voordeel van de Egyptenaren. Het was opnieuw Zaki die uit een moeilijke hoek de 3-1 wist te scoren.

In de slotfase zette Ivoorkust alles op alles om nog de aansluiting terug te vinden met de Egyptenaren, maar het was uiteindelijk Treka die voor Egypte de vreugde echt deed losbarsten. Door dit resultaat treedt Egypte zondag aan tegen Kameroen. In de groepsfase van het toernooi won Egypte met 4-2.