Topspelers ABN-AMRO toernooi onzeker

Verschillende publiekstrekkers van het ABN-AMRO toernooi, dat over twee weken begint, zijn licht geblesseerd. Daardoor hebben zij Davis Cup verplichtingen laten schieten.

De nummer twee van de wereld, Rafael Nadal, heeft laten weten niet mee te doen met Spanje tegen Peru. Hij is niet zozeer geblesseerd, maar ziet de wissel van hardcourt naar gravel nog niet zitten. Ook zijn landgenoot David Ferrer doet niet mee tegen Peru. Hij heeft een lichte blessure aan de achillespees en zal volgens een teamarts een weekje in de ziekenboeg moeten plaatsnemen. Andy Murray, momenteel de nummer elf op de wereldranglijst, heeft afgezegd voor de wedstrijd tegen Argentinië. Ook hij zag het gravel nog niet helemaal zitten en heeft zich afgemeld met een knieblessure.

Enkele andere topspelers van het toernooi komen wel gewoon voor hun land uit. Novak Djokovic (3), Nikolaj Davidenko (4) en Lleyton Hewitt (18) zullen zich naar alle waarschijnlijkheid niet afmelden bij Richard Krajicek. De afgelopen jaren heeft Krajicek op het laatste moment ook al te maken gehad met afzeggingen van verschillende publieksspelers.