Uitslag Ajax - Feyenoord

Om 12.30 uur werd er afgetrapt voor de klassieker Ajax - Feyenoord. De Rotterdammers werden compleet weggespeeld door de mannen uit de hoofdstad, maar door het missen van vele kansen door Ajax werd het 'slechts' 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Al na 13 seconden had Ajax een zeer grote kans via Huntelaar na een fout van Hofland, maar Timmer redde knap. Na acht minuten was het dan wel raak: Heitinga kon ongestoord door de verdediging van Feyenoord lopen en schoot de bal knap in het doel achter Timmer. Vlak voor rust werd het 2-0 door een fout van De Cler, waar Gabri van profiteerde en Huntelaar een niet te missen kopkans gaf. Verder had Ajax enkele zeer grote kansen, maar door vooral een falende Suárez, die in de rust werd gewisseld, bleef Feyenoord een paar tegendoelpunten bespaard.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Ajax viel steeds aan, maar ging zeer onzorvuldig om met de kansen. Feyenoord kon niets anders dan verdedigen, en kon dan ook geen enkele kans creëren. In de blessuretijd viel dan nog de 3-0: na een mooie assist van de van FC Groningen overgekomen Lindgren maakte Huntelaar zijn tweede doelpunt van de middag.