Lindgren vervangt Davids, De Cler speelt

Ajacied Lindgren zal vanmiddag in de wedstrijd Ajax-Feyenoord waarschijnlijk in de basis staan. Aan de zijde van Feyenoord zal De Cler, ondanks een blessure, waarschijnlijk gewoon starten. Lucius is definitief afgehaakt.

Ajax-trainer Adrie Koster passeerde Leonardo afgelopen woensdag maar vandaag is de Braziliaan weer in de selectie opgenomen. Voor Samuel Kuffour komt het duel nog te vroeg. "Vorige week is het nogal hectisch geweest. We trainden niet te lang, en niet te intensief. Alles was op de twee toppers gericht. Nu kunnen we hem over een hele week beoordelen", aldus Koster.

Bij de laatste training van Feyenoord werd de positie van Lucius overgenomen door de 18-jarige Fer. Als de jongeling in de ArenA aan de aftrap verschijnt zal dat zijn eerste basisplaats zijn.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen; Gabri, Perez, Lindgren; Kennedy, Huntelaar, Suárez.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Timmer, Fer, Greene, Hofland, De Cler, Landzaat, Van Bronckhorst, Hofs, Slory, Makaay, De Guzman.