Uitslagen African Cup of Nations 25/01/2008

De landen in Groep B van de African Cup of Nations hebben hun tweede speelronde afgewerkt. Ivoorkust won met 4-1 van Benin, Nigeria en Mali speelden doelpuntloos gelijk.

Dankzij het resultaat van de andere wedstrijd heeft Ivoorkust zich weten te plaatsen voor de kwartfinales. Het was voor Ivoorkust de tweede overwinning in de poule, maandag werd er al gewonnen van Nigeria.

Ivoorkust hoefde niet op volle oorlogssterkte aan te treden. De ploeg speelde rustig en ondanks het lage tempo werden er voldoende kansen gecreëerd. Didier Drogba opende de score. Na twee afzwaaiers glipte de spits van Chelsea in de veertigste minuut tussen twee verdedigers door en schoot de bal in het Beninse doel. Amper vier minuten later lag de 2-0 in de netten, Yaya Touré tikte de bal binnen na een pass van broer Kolo Touré.

In de tweede helft zorgde Abdulkader Keita voor de 3-0 na slecht uitverdedigen van Benin, en zette Drogba de bal voor waarna Aruna Dindane de 4-0 binnenkopte. Ivoorkust deed na de 4-0 nauwelijks nog moeite om de score uit te breiden, wat resulteerde in een eretreffer voor Benin in de 91e minuut door Razak Omotoyossi.

Hoewel Nigeria een klein overwicht had in de wedstrijd tegen Mali wist de ploeg dat niet uit te drukken in doelpunten. Mali heeft nu aan een gelijkspel tegen Ivoorkust aanstaande dinsdag genoeg om zeker te zijn van de kwartfinale.