Uitslagen Copa del Rey

Gisteren en eergisteren werden de eerste wedstrijden van de kwartfinale van de Copa del Rey gespeeld. Van alle thuisclubs wist alleen Villarreal niet te winnen.

Getafe ontmoette RCD Mallorca in Madrid, en kon ondanks enkele speldenprikjes van de bezoekers vrijwel de gehele wedstrijd druk zetten. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Rubén De la Red. Het Valencia van Ronald Koeman heeft een belangrijke stap richting de enig echt overgebleven prijs van het seizoen. In de onderlinge wedstrijd met Club Atlético de Madrid werd het 1-0, door een doelpunt van David Silva. De bezoekers hebben de wedstrijd wel meer dan een uur gespeeld met een man minder, door een rode kaart van Thiago Motta.

Real Racing Club de Santander deed de beste zaken in deze eerste ontmoeting. Athletic Club de Bilbao ging in Santander met 2-0 onderuit; beide treffers vielen in de slotfase. Mohammed Tchité en Ebi Smolarek tekenden voor de doelpunten. Villarreal en FC Barcelona hielden elkaar in evenwicht. In een niet bijzonder spannende wedstrijd werd er zelfs niet gescoord: 0-0. De returns zijn volgende week.

Submitter:  Bron: FOK!sport