Uitslagen Africa Cup of Nations 24/01/2008

De landen in Groep A van de Africa Cup of Nations hebben hun tweede speelronde afgewerkt. Marokko ging verrassend met 3-2 onderuit tegen Guinee, terwijl gastland Ghana Namibië versloeg met 1-0.

De aanvoerder van Guinee, Pascal Feindouno, was de grote held bij Guinee. In de elfde minuut opende hij met een vrije trap de score. Bij de 2-0 ging er een individuele actie van de aanvoerder aan vooraf waardoor Ismael Bangoura kon scoren. Niet veel later scoorde Marokko de 2-1 door een doelpunt van Hicham Aboucherouane. Daarna was het wederom Feindouno die de 3-1 vanaf elf meter binnenschoot. Bijna was Pascal Feindouno nog de schlemiel geworden. Hij kreeg in de 66e minuut een rode kaart. Marokko kon nog wel terugkomen tot 3-2 maar gelukkig voor Guinee en Feindouno konden de Marokkanen niet meer dichterbij komen.

Ghana wist ook zijn tweede groepswedstrijd te winnen. Na eerder gewonnen te hebben van Guinee werd ook Namibië aan de zegekar gebonden. Het doelpunt van Agogo in de 41ste minuut bleek voldoende voor de drie punten. Voor Namibië, dat in zijn eerste wedstrijd met maar liefst 5-1 verloor van Marokko, had er misschien nog wel meer ingezeten als ze wat beter omsprongen met de kansen die ze kregen.

Ghana staat na twee overwinningen bovenaan in groep A. Voor Namibië lijkt de Africa Cup of Nations voorbij te zijn, maar ook zij hebben nog een kans om door te gaan. Ook de andere drie landen zitten nog volop in strijd voor een plek in de kwartfinale. In de laatste speelronde neemt Ghana het op tegen Marokko en speelt Namibië tegen Guinee.