KNVB schorst drie scheidsrechters

De KNVB heeft drie scheidsrechters geschorst naar aanleiding van de arbitrale dwalingen van het afgelopen weekend. Bas Nijhuis, Ben Haverkort en Pieter Vink zullen 'een week vrij' zijn.

De vorige speelronde werd gekenmerkt door blunders bij de arbitrage. Nijhuis bestrafte een elleboogstoot van Dingsdag niet bij FC Utrecht - SC Heerenveen en Haverkort onthield NEC een strafschop, waarna FC Twente aan de andere kant scoorde. Vink gaf Hofs een onterechte rode kaart bij Feyenoord - PSV.

Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg was geschrokken van alle fouten maar vond een schorsing niet op zijn plaats. De KNVB heeft echter besloten om dit weekend andere arbiters in te zetten.

Henk Kesler gaf een reactie in zijn wekelijkse column: "Ook de KNVB neemt maatregelen wanneer scheidsrechters, respectievelijk assistent-scheidsrechters, niet presteren zoals wij graag willen. De KNVB regelt dat intern en wij spreken niet van het schorsen van scheidsrechters, zoals in Engeland. Het niet aanstellen van scheidsrechters die er het afgelopen weekend naast zaten komt echter in de praktijk op hetzelfde neer."