Van Gaal wil Van Basten opvolgen

Louis van Gaal heeft aangegeven dat hij graag bondscoach van het Nederlands elftal wordt. Eerder zeiden Foppe de Haan en Giovanni van Bronckhorst al dat de trainer van AZ de ideale opvolger is van Marco van Basten.

"Ik wil graag bondscoach van Nederland worden", aldus Van Gaal op het wekelijkse perspraatje. "Mijn contract loopt nog door. De KNVB zal met voorzitter Dirk Scheringa moeten praten om te horen wat er mogelijk is. Scheringa weet hoe graag ik dit nog een keer wil."

Van Gaal, die eerder weinig succes had als bondscoach van Oranje, reageerde ook op de woorden van De Haan en Van Bronckhorst. "Dat streelt mij. De Haan is een kenner. Hij is al dertig of veertig jaar trainer en zit langer in het vak dan ik. Ook doet het me goed om positieve geluiden van internationals te horen."

Ondanks al het optimisme heeft de oefenmeester nog niets vernomen van de KNVB. "Maar ik denk dat er bij de KNVB veel interne support zal zijn. Of Henk Kesler er ook zo over denkt? Dat weet ik niet. Kesler beslist dit niet alleen."