Reacties na Ajax - AZ

Adrie Koster, trainer van Ajax, kon terugkijken op een geslaagde middag. Zijn ploeg wist in eigen huis namelijk met 6-1 van AZ te winnen. Bovendien kon de oefenmeester weer beroep doen op Edgar Davids, die weer fit was na een beenbreuk, en de teruggekeerde Kenneth Perez.

"Het is lekker voetballen met Edgar Davids en Kenneth Perez op het middenveld. Dan zie je plotseling hoe veel kwaliteit we voorin hebben. Dit hadden we even nodig na zo'n slechte reeks in december," aldus Koster, die overigens ook nog een aantal zwakke punten in zijn ploeg zag. "We waren achterin weer kwetsbaar. We misten niet alleen Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen en George Ogararu. We kunnen nog wel een goede verdediger gebruiken. Het is een publiek geheim dat we Bruno Silva zo snel mogelijk aan de selectie willen toevoegen. Hopelijk bereiken Ajax en FC Groningen snel een akkoord."

Louis van Gaal was gematigd positief over het optreden van zijn ploeg tegen Ajax. "We waren de eerste helft gewoon beter dan Ajax," aldus de oefenmeester. "Na rust komen we zelfs nog bijna op 2-2. Wat er na de 3-1 gebeurde vind ik allemaal niet interessant. Ik hou vast aan de eerste helft."

Zijn ploeg beëindigde het duel overigens met tien spelers. Demy de Zeeuw ontving namelijk een rode kaart, nadat hij met zijn hand de bal uit het doel sloeg. Later bleek dat de middenvelder achter de doellijn stond. "Achteraf had de scheidsrechter niet voor een strafschop moeten fluiten en geen rode kaart moeten trekken," aldus de trainer van de Alkmaarders. "Hij had natuurlijk gewoon het doelpunt moeten goedkeuren. De Zeeuw stond namelijk achter de doellijn. Ik kan dit Luinge en zijn grensrechter echter niet kwalijk nemen. Zoiets blijft moeilijk te zien. Ik ben eerder boos op De Zeeuw omdat hij niet met zijn hoofd naar de bal ging. Ik pleit daarbij al langer voor elektronische hulpmiddelen. Dan heb je deze problemen niet."

Van Gaal besloot met de woorden: "Ik kan mijn spelers verder niet veel verwijten. Ajax speelde in de tweede helft fantastisch. Wat heeft die ploeg veel kwaliteit voorin lopen. Dat was genieten voor de supporters van Ajax."