Ook aangifte tegen Gentile

Marco Gentile, assistent-trainer van ADO Den Haag, is officieel in staat van beschuldiging gesteld. De aanleiding hiervoor zijn de problemen na afloop van het duel tegen Helmond Sport. Ook Daniel Rijaard, speler van de Haagse club, was hierbij betrokken.

Rijaard werd afgelopen vrijdag aangehouden en mocht een nachtje in de cel doorbrengen. Gisteren is de voetballer echter weer vrijgelaten. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft ADO Den Haag en Helmond Sport gevraagd een verslag van de ongeregeldheden in te leveren. Maandag maakt de aanklager bekend of er een onderzoek wordt ingesteld.

Wiljan Vloet, trainer van ADO Den Haag, schaamde zich diep voor het incident en keek vol schaamte terug. "Diep triest. Dit had helemaal niets met voetbal te maken. We hadden gehoopt een nieuwe start te maken na een tegenvallende eerste seizoenshelft, maar het is een pikzwarte avond geworden."

Gisteren werd er in allerijl een spoedvergadering belegd. Tijdens deze bijeenkomst werd over de situatie gesproken. "Ook over hoe het nu sportief verder moet. Het voelt als trekken aan een dood paard. Kampioen worden kunnen we nu definitief uit ons hoofd zetten. We moeten eerst maar weer eens normaal gaan doen en onze mond houden", liet Vloet weten. De oefenmeester is overigens nog niet van plan om op te stappen.

John Arzbach, directeur van ADO Den Haag, is voorlopig niet van plan om de betrokken personen een straf te geven. "We wachten eerst af welke feiten het onderzoek van de politie oplevert. In ieder geval hebben de stewards de nodige tegenstrijdige verklaringen ingeleverd. Op tv-beelden is overigens niets te zien."