Been: "Ben zag het anders"

Mario Been is ontevreden met de diensten van scheidsrechter Ben Haverkort. Haverkort had gisteren een groot aandeel in de gelijkmaker van FC TWente.

Haverkort had aan de andere kant van het veld een strafschop moeten geven, maar liet het spel doorgaan. Uit deze tegenaanval wist FC Twente vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. "Maar onze Ben zag het anders", aldus een cynische Been.

Been werd door Haverkort in de slotminuut nog naar de tribune gestuurd. Iedereen kon zien dat het een overtreding was. Wij dachten al wie de strafschop moest gaan nemen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Voor dergelijke blunders worden trainers ontslagen, maar een scheidsrechter komt ermee weg. Haverkort heeft ons eerder dit seizoen bij Vitesse ook gedupeerd, toen belde hij me een dag later om zijn excuses aan te bieden. Hij zal me morgen wel weer bellen."

Fred Rutten van FC Twente hield een raar gevoel over aan de wedstrijd. "Met een beetje mazzel nog een punt, maar het is één van de wedstrijden dit seizoen dat het het niet met niveau hebben gehaald dat bij deze ploeg past. Over het resultaat ben ik tevreden, over het vertoonde spel zeer ontevreden".