Prodrive twijfelt over F1

Dave Richards heeft laten weten dat als er in het nieuwe concorde-agreement komt te staan dat elk team een constructeur moet zijn, Prodrive niet met een nieuw team in de Formule 1 zal komen. Dat zou namelijk betekenen dat het team zijn eigen auto moet ontwerpen, iets dat Richards juist niet wil.

"In het nieuwe Concorde Verdrag komt waarschijnlijk te staan dat elk team een constructeur moet zijn", vertelde Richards. "Dit zal het nagenoeg onmogelijk maken om met een competitief team in de Formule 1 te komen. Onder die voorwaarde betwijfel ik of we nog zullen nadenken over F1-deelname."

Het team had eigenlijk komend seizoen al willen debuteren met een klantenauto van McLaren, maar Williams dreigde met een rechtzaak als men hiermee zou gaan rijden.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat we met een klantenauto in de Formule 1 wilden stappen", zei Richards. "De enige reden waarom we in de Formule 1 wilden komen, was omdat de regels op dit punt waren veranderd. Nu de regels opnieuw zijn gewijzigd, zullen we de situatie opnieuw moeten bekijken."

"Op dit moment kan ik alleen maar wachten. Ik heb mijn best gedaan", vertelde de Brit.