Fisichella bevestigd bij Force India

Force India heeft gisteren officieel bekend gemaakt dat Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil komend seizoen voor het team zullen gaan rijden. Het was al bekend dat Sutil zou blijven bij het voormalen Spyker-team, en dat Fisichella zou komen werd woensdagavond al onthuld door Roldan Rodriquez, een testcoureur van het team.

"Onze eerste taak was om samen met de familie Mol, teambaas Colin Kolles en alle ingenieurs een route uit te stippelen voor het team. Het kiezen van de coureurs was daar een belangrijk onderdeel van", vertelde Vijay Mallya, de teameigenaar, in zijn toespraak. "In Jerez en Barcelona hebben we zeven coureurs laten testen. Ik wil al deze coureurs bedanken voor hun deelname. Onze drie coureurs zijn niet alleen gekozen om hun snelheid, maar ook omdat ze goed met de ingenieurs kunnen samenwerken en een belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van de auto."

Mallya vervolgde over de doelen van Force India: "In de Formule 1 is het heel moeilijk om duidelijke doelen te stellen, maar ik zou deze coureurs hier niet hebben, als we geen goede kans hadden op succes. We hebben een goede auto, een goed team en we zullen zeker sneller dan in 2007. Het verbod op tractiecontrole heeft als gevolg dat de coureur meer invloed heeft en dat gaat ons zeker helpen. Ik kan verder geen harde beloftes doen, maar als in 2010 de eerste Grand Prix van India wordt gehouden, willen we op het podium eindigen."

Het budget is ook sterk gestegen: "Vorig jaar was het budget 70 miljoen dollar, voor 2008 hebben we een budget van 120 miljoen dollar. Met dit geld kunnen we in elk geval een goede auto bouwen."