Geen Cissé voor Manchester City

Afonso Alves is niet de enige spits op het verlanglijstje van Manchester City. De Engelse club probeerde ook Djibril Cissé terug naar Groot Brittanië te halen, maar faalde hierin.

Cissé, die afgelopen zomer Liverpool definitief verruilde voor Olympique Marseille, mag niet weg bij de Franse club. Naar verluidt waren er meer Engelse clubs geïnteresseerd in Cissé, maar bleek de club uit Manchester het snelst bereid er voor te gaan. Voorzitter Pape Diouf van Marseille peinst er echter niet over zijn spits te laten vertrekken.

"Laat dit duidelijk zijn: Djibril Cissé zal Marseille niet verlaten", meldde Diouf op een persconferentie. "Zowel de speler als ikzelf ben door de club uit Manchester benaderd, maar ik heb geantwoord met een 'nee'. Ik heb nooit aan Cissé getwijfeld, en hij komt beter in vorm. Na alles wat hij heeft moeten lezen, zien en horen, zou ik begrijpen dat hij graag weg wil. Maar toen hij en ik een gesprek voerden, begreep hij mijn positie ook. Hij wist dat ik hem niet kon laten gaan, en hij maakte er geen groot probleem van."