Uitslagen Spanje speelronde 18

Real Madrid gaat in Spanje na de achttiende speelronde nog altijd fier aan de leiding. Het won zelf onterecht, en zag de directe achtervolger Barcelona ook drie punten pakken.

Real Madrid kreeg het matig presterende Real Zaragoza op bezoek in Santiago Bernabéu. Het waren echter niet de Madrilenen maar de bezoekers die verreweg het beste van het spel hadden. De thuisclub kon echter keer op keer beroep doen op zijn uitstekend spelende doelman Iker Casillas. Na diverse keren dichtbij geweest te zijn via schoten en kopballen op het doel van Real zag Zaragoza in de tweede helft de goal aan de andere kant vallen. Robinho bediende Ruud van Nistelrooij, waarop de Nederlander binnenkopte. Even daarna was Robinho zelf trefzeker na een mooie counter. Ondanks het slechte spel bleven de punten toch in Madrid: 2-0.

Het FC Barcelona van Frank Rijkaard won zaterdagavond al bij Mallorca. Barça doet het altijd goed op het eiland, en dat bleek in 2008 niet anders. Toch duurde het lang voordat de ban eindelijk gebroken werd. Na ruim een uur spelen namen de bezoekers eindelijk de leiding, toen Rafael Márquez Barcelona op voorsprong kopte. Mallorca kwam slechts sporadisch tot een kansje, terwijl het slechts een kwestie van tijd was tot de definitieve beslissing viel. Die kwam er in blessuretijd. Samuel Eto'o bekroonde zijn voorlopig laatste optreden voor Barcelona met een doelpunt.

De strijd om plaats drie ging onverminderd verder, vooral nu de nummers drie en vier elkaar troffen in Barcelona. Espanyol ontving Villarreal, en zag tot verbazing van een ieder dat het wel heel gemakkelijk ging. De bezoekers lieten al na tien minuten een doelpunt van Raúl Tamudo toe, terwijl ze zelf niets uitrichtten. Vijf minuten later bracht Valdo de stand al op 2-0, en Tamudo besliste nog voor rust het duel met zijn tweede. Het inspiratieloze Villarreal kon in de tweede helft nog wel het doel schoon houden, maar gescoord werd er ook door henzelf niet meer.