Annette Gerritsen alsnog naar WK Sprint

Annette Gerritsen mag alsnog naar het WK Sprint. Dit heeft de technische commissie langebaan van de KNSB zojuist besloten. Paulien van Deutekom zal haar ticket daardoor dus moeten inleveren en als reserve meegaan.

Door haar val van afgelopen zaterdag, waardoor ze het NK Sprint niet kon uitrijden, was het nog maar afwachten of Gerritsen mee zou mogen doen. Er was namelijk een top-vier plek nodig om kwalificatie voor het WK Sprint veilig te stellen. Gerritsen had wel een beschermde status, waardoor ze slechts een geregistreerde tijd op de 500 meter en de 1000 meter nodig had om een ticket voor het WK Sprint te verzilveren. Ook dit lukte haar dus niet.

Omdat de schaatster dit seizoen uitstekend rijdt, was het voor de commissie geen moeilijke beslissing om haar alsnog een ticket toe te wijzen. "Ze heeft een zeer goed voorseizoen achter de rug. Bovendien heeft ze op de NK haar kwaliteiten op de eerste afstand nog eens onderstreept", aldus technisch directeur Hans Gootjes.

Gerritsen vormt samen met kampioene Marianne Timmer, Ireen Wüst en Margot Boer de Nederlandse afvaardiging tijdens het WK Sprint over twee weken in Heerenveen.