Brood ontslagen bij Heracles

Ruud Brood heeft de kerst bij Heracles Almelo niet gehaald. Vanwege de slechte resultaten is zijn contract per direct ontbonden.

Hendrie Krüzen zal voorlopig de taken waarnemen. Vanmorgen werd de spelersgroep ingelicht. Het ontslag van Brood volgt na alweer een nederlaag in de competitie, van FC Groningen werd met 2-1 verloren. Heracles won pas twee keer deze competitie en staat voorlaatste.

Het ontslag komt voor Brood als een verrassing, die sinds juli 2006 aan het roer stond bij Heracles. Na de wedstrijd tegen Groningen gaf hij aan nog niet voor ontslag te vrezen: "Zeker niet. Misschien is dat naïef, maar het houdt me echt niet bezig. Ik heb binnenkort met de voorzitter een gesprek over de toekomst, want mijn contract loopt af. Dat zal wel in Spanje plaatsvinden. Maar we hebben belangrijkere dingen aan ons hoofd."

Hoewel hij pas de tweede trainer deze voetbaljaargang is die ontslagen wordt, is hij wel de vijfde trainer die de kerst niet gehaald heeft. Eerder werd Gert Aandewiel bij Sparta ontslagen, Henk ten Cate (Ajax), Ronald Koeman (PSV) en Dennis van Wijk (Willem II) namen zelf hun ontslag.