Lammers niet naar Le Mans

Racing For Holland doet niet mee tijdens de 24 uur van Le Mans in juni volgend jaar. Jan Lammers heeft besloten niet meer van start te gaan, omdat de financile risico's toch te groot zijn.

Lammers: "Ik wilde niet weer aan Le Mans meedoen omdat de kans groot was dat we daardoor verlies zouden draaien. Le Mans wordt half juni verreden en dan moet je er staan, sportief en financieel. Dat gaat ons niet lukken voor 2008, dus we slaan Le Mans deze keer over.”

Racing For Holland, dat sinds 2001 aan Le Mans deel nam, baarde veel opzien door als priv team regelmatig met de grote jongens aan het stoeien was. In 2002 en 2003 veroverde het team van Jan Lammers zelfs de wereldtitel in het Sportscar-kampioenschap.

"Deelname aan Le Mans vergt een committent van circa 1,5 miljoen euro. Het moment waarop je het eerste sponsorbedrag ontvangt is tevens het moment waarop je niet meer terug kan. Je hebt dan namelijk de plicht richting je sponsors om naar Le Mans te gaan. Je kunt vervolgens alleen maar keihard werken en bidden dat je genoeg geld binnenhaalt."

Lammers vervolgde: "Ik wil nu eerst aan alle verplichtingen van de afgelopen jaren voldoen. Mezelf achter een BV verschuilen, daar houd ik niet van. Ik accepteer de volle verantwoordelijkheid. Als we winnen staan we op het podium, dus als het fout gaat moet je jezelf niet verstoppen. Ik zie dit soort problemen liever als een gelegenheid om dichterbij mensen te komen in plaats van de relatie te verbreken."

"Problemen hebben we allemaal, alleen hoe je ermee omgaat bepaald het verschil. Door de jaren heen zijn wij op belangrijke momenten door de meest fantastische mensen geholpen. Deze hulp heeft enorm veel geld, wijsheid en motivatie genjecteerd, ik zie het als mijn plicht om hun enthousiasme en vertrouwen optimaal te belonen.”

Jan Lammers sluit het niet uit dat Racing For Holland in de toekomst terugkeert naar Le Mans. "Het is niet ondenkbaar dat Racing for Holland in de toekomst weer terugkeert op Le Mans, maar dan uitsluitend op basis van de juiste win-win voorwaarden," aldus Jan Lammers, die zich nu volledig gaat concerteren op team Nederland in het A1GP-kampioenschap.

Als coureur heeft Lammers een contract afgesloten met Porsche RS Spyder van het Horag team. Dat team doet mee aan de 12 uur van Sebring en aan de Le Mans series. Jan Lammers heeft diverse aanbiedingen voor de 24 uur van Le Mans.