Cañizares uit selectie Valencia gezet

Santiago Cañizares maakt tot het einde van dit jaar geen deel uit van het eerste elftal van Valencia. Ronald Koeman, trainer van de club, heeft de sluitpost namelijk uit de selectie gezet. Ook David Albelda zal de resterende duels niet meer spelen.

Valencia verkeert al een tijdje in een sportieve crisis. De afgelopen vier wedstrijden wist de ploeg slechts één punt in de wacht te slepen. Bovendien werd de Spaanse formatie uitgeschakeld in de Champions League en zit ook een vervolg in de UEFA Cup er niet in.

"Uit respect naar Canizares en Albelda toe heb ik de maatregel vooraf aan hen uitgelegd," liet Koeman, die toestemming van voorzitter Juan Soler kreeg, op een persconferentie weten. "Maar het zijn geen kleine jongens meer. Zij kunnen nu gaan nadenken over hun toekomst."

Cañizares is bezig aan zijn tiende seizoen bij Valencia. Albelda speelt voor het negende achtereenvolgende jaar bij de ploeg uit de Primera División. Toch liet Koeman weten geen vertrouwen meer in het duo te hebben. "Tijdens de training zie ik jongere spelers die geschikter zijn om de boel weer op de rails te krijgen."