Velthuizen en Sansoni langer bij Vitesse

Piet Velthuizen, de talentvolle keeper van Vitesse, heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2011. Dit liet algemeen directeur Paul van de Kraan dinsdag weten. Hiermee hoopt de club uit Arnhem een eind te maken aan de speculaties rondom de 21-jarige keeper.

Velthuizen maakte de laatste tijd een stormachtige ontwikkeling door. Daardoor wekte hij de interesse van vele clubs, waarvan Feyenoord het meest concreet was. Van der Kraan liet hierop via de clubsite weten: "Natuurlijk is hij best gevleid wanneer hij weer in verband wordt gebracht met een grotere club, maar hij beseft heel goed dat de weg der geleidelijkheid hem wel brengt waar hij naartoe wil", vertelt Van der Kraan. "Bij Vitesse kan hij zich verder ontwikkelen."

Ook de Franse verdediger Sébastien Sansoni tekende een vernieuwd contract. De optie in de aflopende verbintenis werd gelicht, wat inhoudt dat Sansoni tot 2009 onder contract staat in Arnhem. De 29-jarige Sansoni speelt sinds 2006 bij Vitesse en wilde zelf ook graag langer blijven in het Gelredome. "Zelf heeft Sébastien aangegeven dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Vitesse en dat hij liever wil praten over een contractverlenging van twee jaar", aldus Van der Kraan. "Dat vond ik natuurlijk een positief signaal en daarom is afgesproken dat we in mei weer rond de tafel gaan om deze mogelijkheid te bespreken."