25 miljoen voor Andruw Jones

Andruw Jones verruilt de Atlanta Braves voor de Los Angeles Dodgers. De best betaalde Nederlandse sporter heeft bij de Dodgers een contract afgesloten voor twee jaar en ontvangt hiervoor 25 miljoen euro.

In oktober was het al duidelijk dat Jones zou vertrekken bij de Braves. De club betaalde Jones een jaarsalaris van dertien miljoen euro per jaar, iets wat zwaar op de begroting van de Braves drukt. Jones staat met zijn salaris immers in de top vijf van best betaalde spelers in de Major League Baseball. Opmerkelijk is dat Jones dit jaar zijn slechtste seizoen ooit speelde. Hij kwam niet verder dan een slaggemiddelde van 0.222 en wist slechts 26 homeruns te slaan.

Toen Jones zestien was, werd hij benaderd door de Braves en sloot een contract af. In zijn debuutseizoen wist Jones de recordboeken te halen door als jongste speler ooit een homerun te slaan in de World Series. Een record dat jaren in handen is geweest van Mickey Mantle. Inmiddels heeft Jones vijf keer deelgenomen aan het prestigieuze All-Star Game en werd hij in 2005 uitgeroepen tot de beste slagman in de National League.