Kimi ziet Alonso als teammaat zitten

Kimi Räikkönen zou geen probleem hebben met Fernando Alonso als teamgenoot bij Ferrari. De Finse wereldkampioen zou het zelfs wel interessant vinden om tegen Alonso te racen in identieke wagens.

Volgens geruchten zou Alonso in 2009 naar Ferrari willen. Räikkönen, die een contract tot het einde van 2009 heeft bij het Italiaanse team, zei in een interview dat zijn rijstijl of leven niet zou veranderen met Alonso als teammaat. "Het zou interessant zijn om tegen elkaar te racen met dezelfde wagen," aldus Räikkönen. "Ik weet niet wanneer het zal gebeuren, misschien wel helemaal nooit."

Räikkönen zei ook tevreden te zijn bij zijn huidige werkgever. "Ik weet niet of dit mijn laatste contract zal zijn, maar ik hoop wel dat dit mijn laatste team is," verklaarde de Fin. Dat het silly season zich momenteel vooral op andere coureurs richt, kan hem niet deren. "Ik ben de wereldkampioen en niets kan dat nog veranderen. Ik ben alleen geïnteresseerd in één beker: de trofee die ik vrijdag in Monte Carlo zal ontvangen. Alle andere prijzen, coureur van het jaar en dergelijke, mogen van mij naar de andere coureurs gaan."