Ecclestone: "Spionage Renault anders dan McLaren

Op 6 december aanstaande moet Renault zich verantwoorden voor het World Motor Sport Council (WMSC) voor het illegaal in het bezit hebben van McLaren-documenten, waaronder een groot aantal tekeningen. Al snel werd de vergelijking getrokken met het spionageschandaal tussen McLaren en Ferrari.

Volgens F1-baas Bernie Ecclestone gaat deze vergelijking echter niet op als er wordt gekeken naar de omvang van de spionagezaak. "Er zit een belangrijk verschil in beide zaken," aldus Ecclestone. "Bij McLaren kwam er haast ieder uur structureel informatie binnen van Ferrari, de Renault-zaak gaat alleen maar over een hoop tekeningen."

Ecclestone vindt dat de FIA zich beter niet had kunnen bemoeien met de spionagezaken, zo stelt hij achteraf. "Zulke zaken moet je overlaten aan de politie en rechters. Die zijn veel beter geschikt om de waarheid in zulke kwesties uit te vinden." Over de recente spionagezaken heeft de Brit wel een duidelijke mening: "Spionage is er altijd geweest. Vroeger werd een goede ontwerper gewoon weggekocht, die alle informatie die hij in z'n kop had zitten met zich meenam, zoals dat nu in zekere zin nog steeds gebeurt."