'Ullrich gebruikte doping tijdens Tour 1997'

De inmiddels gestopte Duitse wielrenner Jan Ullrich heeft waarschijnlijk doping gebruikt tijdens de Tour de France van 1997, die hij won. Dit blijkt uit een geluidsopname die het Duitse blad Focus zegt in zijn bezit te hebben.
Op de tape zijn de voormalig verzorger van Ullrich, Jeff D’Hont, en de ex-verzorger van de wielrenner, Rudy Pevenage, te horen. In het gesprek geeft Pevenage toe dat Ullrich al doping gebruikte toen hij in 1996 bij Telekom kwam. Op de vraag van Pevenage of Ullrich door epo gebruik ook deTour heeft gebruikt antwoordt D’Hont bevestigend en zegt: “Hij had het jaar daarvoor de Tour al kunnen winnen”.

Ullrich won in 1997 de Tour de France, een jaar daarvoor werd hij tweede achter zijn Deense ploegmaat Bjarne Riis. De Deen bekende eerder dit jaar doping te hebben gebruikt tijdens de Tour van 1996.

Het is niet de eerste keer dat D’Hont naar buiten komt met dopingbeschuldigingen. In zijn boek dat eerder dit jaar verscheen wist hij al veel te vertellen over dopinggebruik binnen de wielersport. Volgend jaar wil D’Hont een nieuw boek publiceren waarin het epo-gebruik van Ullrich aan bod komt.