PSV onderhandelt met Stevens en Vergoossen


PSV-directeur Jan Reker heeft gisteren in het diepste geheim onderhandeld met Huub Stevens, over een mogelijk trainerschap van PSV in 2008/2009.

Het contract van Stevens bij HSV loopt aan het einde van dit seizoen af. De Limburger heeft al vaker aangegeven ooit nog eens terug te willen keren in Eindhoven, waar hij eerder speler, jeugdtrainer en hoofd opleidingen was.

PSV heeft wel serieuze concurrentie van HSV, want de club uit Hamburg is zelf uitermate tevreden over de prestaties van Stevens en wil graag zijn verbintenis verlengen.

Vorige week zei Stevens al in Voetbal International dat hij niet van plan was om tussentijds contractbreuk te plegen door nu naar PSV te vertrekken. Hij heeft wel vaker laten doorschemeren dat hij in de toekomst wat dichter in de buurt wil werken, mede vanwege de ziekte van zijn vrouw.

Op PSV.nl valt verder te lezen dat PSV Sef Vergoossen benaderd heeft voor een functie als 'tussenpaus'. De oefenmeester, die nu in Japan nog actief is tot eind december, staat open voor de functie.

"Ik heb Sef Vergoossen persoonlijk benaderd", aldus Jan Reker tegenover PSV Media. "Binnen enkele dagen komt er duidelijkheid." Meer wilde Reker nog niet zeggen. De naam van de 60-jarige Vergoossen ging al een paar dagen rond in de pers, maar komt nu dus ook officieel naar buiten als kandidaat voor de openstaande vacature als hoofdcoach van PSV. Eerder was Vergoossen trainer bij onder meer VVV, MVV, Roda JC (bekerwinnaar in 2000), Racing Genk (kampioen van België in 2002 en Champions League-deelname in seizoen 2002-2003) en de huidige club van Phillip Cocu, Al Jazeera.