Hill twijfelt aan integriteit FIA

Damon Hill twijfelt aan de integriteit van de FIA. De Brit denkt dat de fans zich nu tegen de sport zullen gaan keren, omdat het spionageschandaal opnieuw een een vervolg krijgt.

De Brit heeft zijn vraagtekens geplaatst bij het handelen van de FIA . De oud-wereldkampioen vraagt zich af of het team van Scuderia Ferrari geen streepje voor heeft ten opzichte van andere Formule 1 teams. Ferrari reed in Australië met een beweegbare bodemplaat, en volgens de regels mocht dat niet. Ferrari kreeg daarvoor geen straf.

"Waarom kreeg Ferrari in Australië gewoon een tik op de vingers en werd hen verteld dat ze het niet weer mochten doen? De auto was immers illegaal. Dit soort zaken laten zien dat de integriteit van de FIA best in twijfel getrokken mag worden,"
aldus de Brit

"In dit land zijn we vrij kritische toeschouwers als het gaat om sport en politiek", gaat Hill verder. "Als er zaken niet kloppen en niet rechtvaardig zijn, bestaat het risico dat we er gewoon bij weglopen. Het is een probleem wat al lange tijd bestaat, niet weten wat je nu moet geloven."

De oud-coureur vervolgde: "Ik sta niet alleen in deze opvattingen. Er zijn genoeg mensen die van de sport houden en er veel voor hebben terug gekregen, die gewoon een gezonde competitie willen zien. Als er dan dit soort zaken plaatsvinden, zakt de moed ons in de schoenen, omdat we weten dat dit een erg slechte zaak is."

"We hebben in 2007 een van de beste kampioenschappen sinds jaren gehad, vooral omdat er vier coureurs waren die kampioen konden worden. Dat bracht een enorme toename in interesse teweeg. De sport kan geen nieuwe controverses gebruiken," aldus Hill.

Met dank aan Modest71 voor de submit