Van Gaal: "Winst op PSV stimuleert"

AZ speelt aanstaande zondag een belangrijke wedstrijd tegen PSV. Trainer Louis van Gaal blikte tijdens het wekelijkse uurtje met de pers vooruit op het duel tegen de Eindhovenaren en sprak ook nog over de mogelijke komst van Kiki Musampa.

"Of Super Sunday zijn naam nog eer aan doet? Wel qua voetbal, niet qua stand", liet Van Gaal weten. Hiermee refereerde de trainer naar de positie van AZ in de Eredivisie. "Het zou mooi zijn wanneer we zondag winnen, want dat verbetert het perspectief ten opzichte van de top 5. Het zou echt een enorme stimulans voor ons zijn, want dan zijn we zeker uit de negatieve spiraal. En ideaal zou het zijn wanneer Ajax en Feyenoord dan gelijk spelen."

Sinds kort traint Kiki Musampa bij AZ mee. De middenvelder is clubloos en houdt bij de Alkmaarders zijn conditie op peil. Er is nu zelfs een kans dat de speler een contract krijgt aangeboden. "Musampa zou een oplossing kunnen zijn. Die mogelijkheid bestaat wel omdat Molhoek weg is en Schaars nog geblesseerd is. Hij is wel zo’n type die op die manier invulling kan geven aan die positie. Hij is fit, want hij heeft hier al een tijdje getraind. Ik kan hem wat dat betreft zo halen. En het is geen 'weggooier' hoor!"