Van Nistelrooy wil bij Real blijven

Ruud van Nistelrooy zou zijn contract met Real Madrid graag willen verlengen. De zaakwaarnemer van de aanvaller, Rodger Linse, is inmiddels gestart met de onderhandelingen. De huidige overeenkomst tussen de Spaanse club en de speler loopt nog een seizoen door.

"Maar de insteek van de gesprekken is een contract tot 2010 of 2011. Dan ben ik 35 en betekent het in principe einde carrière, hoewel je het nooit met zekerheid kan zeggen. Ik kom dan in elk geval in de fase dat je het per jaar gaat bekijken", liet Van Nistelrooy in een reactie weten.

Van Gol vertrok in de zomer van 2006 bij Manchester United, ging voor Real Madrid spelen en vond in zijn eerste seizoen bij deze ploeg 25 keer het doel tijdens een competitieduel. De Koninklijke sleepte toen ook de landstitel in de wacht. Dit seizoen speelde de Nederlander al acht wedstrijden en trof vijf keer doel.

Tijdens zijn laatste jaren als profvoetballer zou hij, net als Philip Cocu, terug kunnen keren naar zijn oude liefde PSV. Stiekem droomt de aanvaller er ook van om topscorer van vier competities te worden. Eerder scoorde hij de meeste doelpunten in de nationale competities van Nederland, Engeland en Spanje.