Musampa in beeld bij AZ

Volgens Louis van Gaal kan Kiki Musampa de volgende versterking worden van AZ. De Alkmaarse club is naarstig op zoek naar versterking op de linkerflank en daarom zou de middenvelder aan aangename versterking kunnen zijn.

"Musampa zou een oplossing kunnen zijn", vertelde trainer Louis van Gaal vrijdag over de middenvelder, die al enige tijd zijn conditie op peil houdt bij de Alkmaarse club. "Die mogelijkheid bestaat wel, omdat (Rogier) Molhoek weg is en (Stijn) Schaars nog geblesseerd is."
Van Gaal vervolgde: "Hij is wel zo'n type die op die manier invulling kan geven aan die positie. "Hij is fit, want hij heeft hier al een tijdje getraind. Ik kan hem wat dat betreft zo halen. En het is geen 'weggooier' hoor", aldus de oefenmeester van AZ.

Vorig seizoen speelde Musampa nog bij het Turkse Trabzonspor. In de Turkse Liga kwam de middenvelder tot veertien duels. Musampa speelde eerder bij Manchester City, Atlético Madrid, Málaga CF, Girondins Bordeaux en Ajax. In zijn tijd bij de Amsterdammers trainde hij al eerder onder Van Gaal.