Liuzzi wil in de F1 blijven

Vitantonio Liuzzi wil ook volgend jaar graag Formule 1 rijden. De Italiaan raakt zijn stoeltje bij Scuderia Toro Rosso kwijt aan Champ Car-coureur Sebastien Bourdais, waardoor hij nu zonder team zit.

Het is nog onbekend waar Liuzzi's toekomst ligt. "Op dit moment heb ik geen idee waar ik ga rijden", vertelde hij. "Ik hoop dat het in de Formule 1 is, al was het alleen maar om de monteurs van Toro Rosso volgend jaar weer te zien."

"Mijn tweede jaar bij Toro Rosso was niet eenvoudig, want de auto ging vaak stuk. Tegen het einde van het jaar ging het beter en kon ik laten zien wat ik in huis had. De laatste drie races brachten gemengde gevoelens met zich mee, want ik dacht in Japan het eerste punt te hebben gescoord, maar dat werd ons achter de groene tafel afgenomen."

"Een paar dagen later was er de Chinese Grand Prix en behaalde ik het beste resultaat uit mijn loopbaan met een zesde plaats. Ik was erg blij om dat te bereiken, niet alleen voor mezelf, maar ook voor iedereen in de fabriek die de afgelopen twee jaar zo hard heeft gewerkt."