Renault naar WMSC voor spionagezaak

Renault wordt door de FIA opgeroepen om te verschijnen voor het World Motor Sport Council (WMSC). Volgens de FIA is bewezen dat Renault illegaal documenten in handen heeft van McLaren Mercedes.

Tijdens de behandeling van van het vorige spionageschandaal beschuldigde McLaren Mercedes het Franse team van het in bezit hebben van documenten die toebehoren aan McLaren. Een voormalige McLaren-monteur zou drie cd-roms met gedetailleerde informatie hebben doorgespeeld aan Renault.

Volgens de FIA is na onderzoek bewezen dat Renault tussen september 2006 en oktober 2007 in het bezit was van McLaren-documenten. De documentatie bestond onder andere uit ontwerpen van de versnellingsbak, oliekoeler, hydraulica, brandstofsysteem en de wielophanging van de McLaren-auto's die in 2006 en 2007 hebben gereden. Voor deze feiten moet het team zich op 6 december 2007 verantwoorden.

Renault wil nog niet reageren op de beschuldigingen. Eerder dit jaar verklaarde Renault-teambaas Flavio Briatore dat het volledig heeft mee gewerkt met het FIA-onderzoek. "Wij hebben de FIA alles verteld wat wij hadden, dus er is geen probleem", aldus Briatore.