Rasmussen loog over verblijfplaats

Tijdens een vandaag gehouden persconferentie heeft Michael Rasmussen bekend gelogen te hebben over zijn verblijfplaats voorafgaand aan de Tour de France.

De Deense wielrenner had aangegeven in juni getraind te hebben in Mexico, als voorbereiding op de Tour de France. Tijdens de Tour werd bekend dat de Deen in juni was gespot in Italië en dus nooit in Mexico geweest had kunnen zijn. "Ik was inderdaad niet in Mexico," zo verklaart Rasmussen. "Het spijt me dat ik de UCI en het publiek verkeerde informatie heb verstrekt."

Volgens Rasmussen was de Rabobank-ploeg volledig op de hoogte van het feit dat de Deen niet in Mexico verbleef. Rasmussen: "De Rooij (toenmalig ploegleider, red.) was volledig op de hoogte dat ik niet in Mexico was. Tijdens mijn trainingsperiode had ik regelmatig contact met andere Rabo-teamleden in Italië. Op 7 juni had ik een gesprek met Erik Breukink in Bergamo. Bovendien heeft de Rabobank op 25 juni nog mijn vliegticket naar de Pyreneeën betaald."

Aanstaande maandag zal de Rabobank een onderzoeksrapport presenteren naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de Tour de France. Een commissie onder leiding van Peter Vogelzang heeft in opdracht van de bank onafhankelijk onderzoek gedaan.