Ramos en Ferguson willen zeven wissels

Tottenham Hotspur en Manchester United hebben bij de Engelse voetbalbond een voorstel ingediend om voortaan met zeven wisselspelers te werken. Nu zijn dat nog vijf spelers, maar Juande Ramos en Sir Alex Ferguson zijn van mening dat veranderd moet worden.

Ramos, die het brein achter dit idee is, werkte in Sevilla ook al met zeven wisselspelers en zocht na zijn aanstelling bij The Spurs direct de media op. Hierbij kreeg hij meteen de steun van Ferguson. "Elke club heeft een selectie van meer dan zestien spelers," aldus de trainer van The Mancunians, die er meteen een voorbeeld bij haalde. "Ik koos Darren Fletcher niet voor de wedstrijd tegen Arsenal, wat voor hem echt een klap in zijn gezicht was. Ook ik voelde me er niet goed bij."

De FA heeft inmiddels laten weten om over het voorstel na te denken. Toch is de kans nihil dat het op korte termijn wordt ingevoerd. "We waren altijd tegen dit idee, omdat we vinden dat grotere clubs met hun grote selecties in het voordeel zouden zijn," verklaarde een woordvoerder. Toch boorde hij de hoop van Ramos en Ferugson niet de grond in. "Als het plan serieuzer wordt, kan het worden meegenomen in de zomerconferentie. Als de clubs er dan uitkomen, kan het volgend seizoen al worden ingevoerd."

Toch zit er nog een klein addertje onder het gras. Er moeten minstens veertien ploegen zijn die het idee ondersteunen. Als deze er niet zijn, dan gaat het voorstel zeer waarschijnlijk niet door.