Renault doet Alonso aanbieding

Amper een dag na zijn vertrek bij McLaren Mercedes heeft Fernando Alonso de eerste aanbieding al op zak. Renault heeft de Spanjaard een eerste voorstel gedaan voor een meerjarig contract.

Renault-teambaas Flavio Briatore heeft de oud-kampioen een toekomstplan voorgeschoteld. Het contract zal wel een verbintenis zijn voor een langere periode, zo stelt Briatore. "Ik weet hoeveel hij Renault kan geven, maar een contract voor een jaar zou raar zijn als je als team verder in de toekomst wil gaan kijken", aldus Briatore. "Fernando zou absoluut in onze toekomstplannen passen. Het is nu aan hem om een keuze te maken."

Naast Renault worden ook Williams, Toyota en voornamelijk Red Bull genoemd als team waar Alonso zou kunnen gaan rijden. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz blijft op de vlakte over een eventuele komst van Alonso: "We zullen zien hoe het gaat verlopen. Coulthard en Webber zullen volgend jaar absoluut onze coureurs zijn. Maar er is niets zeker in de Formule 1, dus zeg nooit nooit."

Ook blijkt er al enig contact te zijn geweest tussen Alonso en Toyota. Het Duitse team werd constant op de hoogte gehouden over de onderhandelingen bij McLaren. "Ik werd onmiddellijk gebeld met de mededeling dat Fernando ging vertrekken bij McLaren", aldus Toyota-coureur Jarno Trulli. "Hij heeft inmiddels bij ons een gesprek gehad en gevraagd om meer technici. Het zou voor mij geweldig zijn als hij bij ons komt rijden."