"McLaren nam verkeerde beslissingen"

Fernando Alonso kon zich na afloop van de Grand Prix van Brazilië niet inhouden en haalde wederom uit naar zijn werkgever McLaren Mercedes. De Spanjaard is namelijk van mening dat verkeerde beslissingen de reden zijn voor het mislopen van de wereldtitel.

"Alles wijst erop dat McLaren het seizoen niet goed heeft aangepakt", liet Alonso tegenover een Spaans radiostation weten. "De resultaten spreken eigenlijk voor zich. McLaren heeft het kampioenschap verloren doordat zij de verkeerde beslissingen heeft genomen, met name in het laatste deel van het seizoen. Het is geen geheim meer dat de beslissingen van het team niet in mijn voordeel waren. De afgelopen races had ik niets meer te vertellen binnen het team. Ik moest alles doen zoals zij het wilden en dat maakte het enorm moeilijk voor me."

McLaren Mercedes heeft meerdere malen laten weten dat ze Lewis Hamilton en Alonso gelijke kansen wilde geven. De Spaanse coureur is echter een andere mening toebedeeld. Hij vindt namelijk dat de focus meer op Kimi Räikkönen en Scuderia Ferrari gericht had moeten worden.