Hierro: "Raúl is een legende"

Luis Aragones ligt wederom onder vuur. De bondscoach van Spanje is namelijk niet van plan om Raúl Gonzalez voor de nationale ploeg op te roepen, ondanks het feit dat de aanvaller tot nu toe een goed seizoen bij Real Madrid speelt.

Spanje moet het aanstaande zaterdag, in het kader van de kwalificaties voor het EK van 2008, opnemen tegen Denemarken. Dit moet zonder de deelname van Raúl gaan gebeuren. Aragonés liet in aanloop naar deze wedstrijd weten dat Raúl op drie WK's en twee EK's actief was, maar liet er retorisch op volgen: ""En hoeveel heeft hij er daarvan gewonnen?"

De voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Fernando Hierro, heeft een andere mening dan Aragonés. "Raúl is een legende, maar misschien dat het nog tien jaar duurt voor we inzien wat we met hem in handen hadden", liet de eerstgenoemde weten. In het verleden speelden hij, samen met Raúl, bij Real Madrid.

Hierro gooide uiteindelijk nog wat meer olie op het vuur door de volgende uitspraak te doen: "De inzet is hoog zaterdag. We moeten ons kwalificeren voor het EK, iedere speler weet dat. Richting hen heb ik dan ook geen enkele twijfel."