Van Gaal: "Dit is een grote klap"

Louis van Gaal, trainer van AZ, sprak van een grote klap na gelijke spel wat zijn ploeg tegen FC Groningen (2-2) behaalde. De oefenmeester is van mening dat het de Alkmaarders momenteel niet mee zit.

"In mijn ogen had dit de overwinning kunnen zijn waardoor we weer omhoog konden kijken", liet Van Gaal in een reactie weten. "Dat is nu niet het geval. Zo'n pijnlijk gelijkspel is helemaal vervelend, omdat veel van mijn spelers nu vertrekken naar de nationale teams en pas over anderhalve week weer terugkomen."

In blessuretijd wist FC Groningen alsnog op gelijke hoogte te komen. De trainer van de ploeg, Ron Jans, was van mening dat zijn club tevreden moest zijn met de remise. "In het begin hadden we helemaal niets te vertellen. We waren aan het zoeken, de organisatie stond niet. AZ verzuimde om afstand te nemen. Het had na een half uur al 3-0 kunnen staan."

Tien minuten voor tijd bracht Demy de Zeeuw AZ weer op voorsprong. Hierdoor leek het er in eerste instantie ook op dat de Alkmaarders de drie punten in eigen huis zouden houden. "Dat de 2-2 toch nog valt is erg prettig. We hebben het gelijkspel gevierd als overwinning, zeker na de ongelukkige uitschakeling tegen Fiorentina in de UEFA Cup", besloot Jans.