Robredo zegeviert in Metz

Tommy Robredo heeft het ATP Toernooi in Metz gewonnen. De Spanjaard versloeg in de finale de Brit Andy Murray in drie sets.

In de eerste set wist de Spanjaard slechts acht punten binnen te halen. In 22 minuten won Murray die set dan ook met 6-0. De Spanjaard wist zichzelf te herstellen en brak Murray in de eerste game van de tweede set. Dat herhaalde hij in eerste game van de derde set, zodoende stond de Spanjaard na 1 uur en 53 minuten met de schaal in zijn handen. 0-6, 6-2, 6-3.

Robredo won dit jaar al eerder een ATP toernooi in Sopot door in de finale Acasuso te verslaan. De Spanjaard heeft nu zes gewonnen en zes verloren finales op zijn naam staan. De vorige ontmoeting met Andy Murray werd ook door de Spanjaard gewonnen. Robredo, die naar de Rockopera Tommy van The Who vernoemd is, versloeg Murray vorig jaar Maart in Las Vegas.

Door de overwinning komt Robredo op de achtste plaats van de ATP Race terecht, die plek geeft recht op deelname aan de ATP Masterscup in Shanghai. Murray heeft door de nederlaag nu elf keer van een top tien speler verloren, hij zet daar acht winstpartijen tegenover.