Dubbele puntenfinish voor Toro Rosso

Nadat Scuderia Toro Rosso dit seizoen al een aantal keren dicht bij een puntenfinish was geweest, was het in China eindelijk raak. Het team behaalde in een klap acht punten en stijgt daarmee drie plaatsen in het constructeurkampioenschap.

Vitantonio Liuzzi kwam als zesde over de finish vandaag. Teamgenoot Sebastian Vettel deed het zelfs nog beter en werd vierde. "Een fantastische race. In het begin was het wel moeilijk, omdat ik in het middenveld moest starten. Bij de start wist ik veel auto's in te halen. Het was erg glad, maar ik nam het risico. Ik bleef zo hard mogelijk pushen. Na het inhalen van Kovalainen had ik een vrije baan en kon ik nog harder pushen. Meteen na mijn pitstop kwam de regen, maar deze verdween gelukkig gauw weer. De laatste twintig ronden waren ongelooflijk. Ik had de situatie onder controle en ging wel wat langzamer rijden, maar het was toch zwaar. Het is een fantastische dag voor het hele team", aldus Vettel na afloop van de race in China.

Liuzzi was ook erg te spreken over het behaalde resultaat. "Vanaf start tot finish verliep alles perfect. Ik denk dat de een-stop-strategie van Sebastian beter was, maar dat maakt nu niet meer uit. Voor het team is het fantastisch dat we allebei punten hebben gescoord. Ik heb geen fouten gemaakt en heb kunnen vechten met Williams, Renault en BMW. Ik denk niet dat we het beter hadden kunnen doen. We hebben vaker aangetoond punten te kunnen halen, maar het lukte nooit. We verdienden dit resultaat."