Van Persie: "Arsenal zag me 40 keer"

Vier jaar geleden verliet Robin van Persie Feyenoord om voor Arsenal te gaan spelen. Veel critici plaatsten hun twijfels bij de overgang van de jonge speler. De trainer van de ploeg uit Londen, Arsène Wenger, wist echter heel zeker dat hij de speler wilde hebben.

Arsenal hield zelfs een aantal dossiers van Van Persie bij. "Arsenal heeft me wel over de veertig keer zien spelen", liet het verbaasde Nederlandse talent weten. "Ik kon niet geloven wat ik las. Ze hadden echt elk klein detail over mij opgeschreven. Hoeveel keren ik naar voren ging, of ik mee verdedigde of hoe vaak ik op goal schoot. En dit deden ze echt niet alleen bij normale of vriendschappelijke wedstrijden, maar ook bij trainingen."

Vanaf het moment dat Van Persie zijn eerste wedstrijd op Highbury speelde, wist hij dat Arsenal hem al veel langer in de gaten had gehouden. "Toen ik mijn eerste gesprek met Arsène Wenger had, wist hij veel meer over mij dan ik over hem", aldus de international, voor wie een toekomstplan was klaargelegd. "Hij stippelde mijn toekomst uit en nu ben ik precies waar ik zou moeten zijn en zit ik volledig op koers. Vooral in de laatste twee jaren bij Arsenal ben ik veel veranderd."