Reactie Hamilton na GP China

Het zou voor Lewis Hamilton vandaag een geweldige dag moeten zijn. De bokaal stond al klaar en de slingers waren opgehangen. Helaas voor de Brit wordt het door zijn uitvalbeurt vandaag tijdens de Grand Prix van China toch nog spannend: "Het is mijn eerste fout dit jaar."

De Britse McLaren-coureur bleef te lang op zijn intermediates rijden waardoor hij weinig grip had en zeeën van tijd verloor op Kimi Räikkönen en Fernando Alonso. Bij het naderen van de pitstraat ging het uiteindelijk fout. "Ik reed een geweldige race en we wisten niet of het ging regen", vertelt Hamilton na afloop. "De banden werden steeds slechter en slechter, de canvas was al te zien. Net voor de pitstraat voelde het alsof ik op ijs reed, ik kon er niets aan doen." Op de vraag of het team een fout heeft gemaakt antwoord de Brit: "Het team heeft een juiste beslissing gemaakt, het is alleen ongelukkig uitgepakt."

"Het was mijn eerste echte fout en dan ook nog bij het inrijden van de pits. Maar in het leven maak je soms fouten. Inmiddels ben ik er al overheen. We hebben nog een race te gaan, ik heb nog steeds een voorsprong."