Räikkönen: "Spannend gevecht om pole"

Kimi Räikkönen was vrijdag de snelste tijdens de tweede vrije training op het circuit van China. De coureur van Scuderia Ferrari denkt dat het morgen een spannende strijd om de pole gaat worden. De top vier ontliep elkaar namelijk bijna niet.

Räikkönen klokte uiteindelijk de snelste tijd in 1:36.607. Fernando Alonso gaf slechts 0,006 seconden toe op de Fin. Felipe Massa completeerde de top drie door slechts 0,02 trager te zijn dan de nummer twee.

"We hebben een goede dag achter de rug, ook al zijn de resultaten op vrijdag natuurlijk niet van belang", aldus Räikkönen na de tweede vrije training. "De wagen was al snel goed in balans, maar we kunnen nog wel wat verbeteren aan de besturing. De baan was vrij glad, maar gelukkig zijn er voldoende uitwijkmogelijkheden op dit circuit, zodat een foutje niet meteen grote gevolgen hoeft te hebben. Ik denk dat we zaterdag een spannend gevecht om de pole krijgen."

Lewis Hamilton kan dit weekend wereldkampioen worden, maar moest het tijdens de vrije training met een vierde plaats doen. De Brit kwam tijdelijk langs de baan terecht, omdat hij zijn rempunt in de eerste bocht had gemist. Uiteindelijk keerde de coureur van McLaren Mercedes, na een uitstapje in de grindbak en op de asfaltstrook, terug op de baan.