De Haan: "Seedorf wil naar Spelen"

Clarence Seedorf heeft Foppe de Haan laten weten graag mee naar de Olympische Spelen van Peking te willen. De oefenmeester, die nog geen idee heeft welke dispensatiespelers hij mee gaat nemen, maakte dit vrijdag bekend.

"In mei zullen we pas beslissen wie we als dispensatiespelers meenemen", liet De Haan in een reactie weten. De bondscoach van Jong Oranje kan in theorie elke voetballer als dispensatiespeler oproepen. Toch zijn er ook een aantal regels aan verbonden. "Ten eerste zullen we, in principe, geen spelers meenemen die ook op het EK actief zijn. Seedorf is een uitzondering, hij heeft specifiek aangegeven dat hij graag beide toernooien wil spelen. Verder hebben we met de KNVB en de clubs afgesproken, dat we geen dispensatiespelers weg zullen halen bij de Nederlandse club die voorronde Champions League speelt."

Bovendien is elke speler die mee naar Peking gaat, verplicht om een medische test te ondergaan. "We gaan iedereen testen op astma. Dit in verband met de omstandigheden in China, waar veel smog en warmte is. We willen geen enkel risico nemen en zullen alle spelers langs een specialist sturen."